Over ons

Ons champagne-avontuur begon heel spontaan in 2017 toen we met een groep vrienden een heerlijk weekendje weg gepland hadden naar de champagnestreek. Door onze gemeenschappelijke horeca ervaring hadden we al de nodige kennis over dranken en wijnen, maar champagnes waren nog redelijk onbekend terrein voor ons.

Tijdens ons weekend genoten we volop van de vele champagnes van de bekende grote champagnehuizen, maar we waren bovenal gecharmeerd van de champagnes die we bij de kleine champagneboeren mochten proeven. Anders dan de grote champagnehuizen zagen we dat juist die lokale boeren hun champagne maakten met veel liefde en aandacht, wat duidelijk een zeer hoge kwaliteit met zich meebracht. Het was een groot, nieuw avontuur met een explosie aan smaken, tintelingen en structuren in onze mond. We leerden steeds meer over champagne en over het champagne gebied en genoten volop van al deze nieuwe ervaringen.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij een champagneboer in het dorp Chavot-Courcourt die met zijn hele familie hard stond te werken op het land om zijn druiven te plukken. Vol bewondering bekeken we het plaatje waarin jong en oud samenkwamen om hun druiven te oogsten. Achteraf hoorden we dat elk jaar, wanneer het oogsttijd is, de ooms, tantes, neven en nichten uit het hele land terug komen naar de champagnestreek om te helpen plukken. We besloten onze stoute schoenen aan te trekken en het land op te rijden om het tafereel van dichtbij te bekijken. Voor we het ons goed en wel realiseerden werden we zelf onderdeel van dit bijzondere plaatje. En daar stonden we: druiven te plukken en kratten te sjouwen. De boer nodigde ons uit om ’s avonds zijn champagnes te proeven terwijl hij ons vol enthousiasme en passie onderdompelde in zijn kleurrijke verhalen over zijn champagnes en wij van de heerlijke smaken en bubbels genoten. We waren verkocht.  

Deze ervaring wilden we niet achterlaten, maar koesteren en met ons meenemen en het liefst delen met iedereen om ons heen. Maar waarom eigenlijk niet met NOG meer mensen? Zo ontstond spontaan het idee om deze prachtige champagne te delen met Nederland. Die grote merken die de markt overspoelen, die kent iedereen wel. Maar waarom zouden we Nederland niet gunnen om net als wij te kunnen genieten van die bijzondere kwaliteits-champagne die met ziel en zaligheid gemaakt is?

We deelden ons idee met de champagneboer die zo overweldigend enthousiast reageerde dat we meteen wisten: dit moeten we doen!

Toen ging het snel. Een maand later was Glaasjebubbels.nl al een feit. We hopen dat ons avontuur, dat ons geleid heeft naar deze prachtige eerlijke champagne die vol passie en ambacht gemaakt is, zich voor jou vertaalt in een mooi moment, waarin je samen geniet van de smaken en tintelingen in deze champagne… en waarvan we hopen dat de liefde van je tong af spat…. in bubbels….

Geniet!

Martijn & Margot

Sorry! Je bent helaas te jong...

Hoe oud ben je?